Sosyal medyada Seo'nun önemi


Sizlerinde bildiği gibi bütün sosyal paylaşım sitelerindeki insanları hesaba katacak olursak, belkide milyardan fazla kitleye ulaşmamızın söz konusu olacağını göreceğiz. Bu yüzden bir websitesinin sosyal medyada aktif olmadığını düşünmek bile doğru değil. Başta Facebook olmak üzere, Dudu dünyanın önde gelen sosyal paylaşım ağları üzerinde ısrarla çalışıldığında sitenize ciddi anlamada kullanıcı gönderebilir.
Şimdi uzun emekler harcadıktan sonra Sosyal medyanın sitenize faydalarını başlıklar halinde anlatmaya çalışacağım.
1. Hedef Kitle Seçimi:  Sosyal medyanın site kurucularına en çok yardımcı olduğu önemli konulardan birisi hedef kitlenin belirlenmesi ve siteye yönlendirilmesi. Arama motorlarında malesef  bunu sadece açtığınız konulara girdiğiniz anahtar kelimeler aracılığı ile çözebilirsiniz. Fakat sosyal medya üzerinden oluşturacağınız sitenizle alakalı sayfa ve gruplarda hedeflediğiniz kitleyi toplamak ve siteye yönlendirmek sitenize ayrıca bir katkı sağlayacaktır. Sürekli gelişen sosyal medya zamanla kendi içinde arama motoru oluşturması da kaçınılmaz ki kısmi olarak bu özellik nerdeyse hepsinde  var.  Böylece sosyal medyada popüler olmanız size inanılmaz avantajlar sağlayacaktır.
2. Geri Dönüşüm: Bildiğiniz gibi google analytics siteye geri dönüş yapan kullanıcı oranını verir. Bunu sadece bir istatistik olsun diye vermediği kesin. Ki Google hiçbir şeyi iş olsun diye yapmaz. Geri dönüşüme Arama motoru olarak Google değer verdiği için istatistiklerde de site sahibine bunu gösterir. Bu yüzden çok iddialı bir şekilde geri dönüşümü ancak ve ancak sosyal medya üzerinden sağlayabileceğinizi söyleyebilirim. Bunun için sayfalarınıza  çok değer verip, sürekli güncel tutmalısınız. Hatta sitenize veri girmediğiniz durumlarda bile sosyal ağlardaki sayfalarınıza veriler girerek sayfalarınızın canlı kalmalısını sağlamanız gerekir.
3. Site Değerine Katkı: Sosyal paylaşım ağları genelde otoriter sitelerdir ve önce sitenizde paylaşılan bir verinin daha sonra sosyal paylaşım ağlarında yayılması sitenize güven ve değer sağlayacaktır.

Bütün bunların yanında sosyal paylaşım ağlarının SEO açısından katkıları saymakla bitmez. Bunu daha iyi anlamak için sitenizle alakalı SEO analizleri yapan platformlara baktığınızda, başta Facebook, Twitter, Dudu gibi sitelerde sitenizle alakalı kaç tane link paylaşıldığınıda göstermektedir.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »