Twitter Yeni algoritma üzerinde çalışıyor !

Twitter'da kullanılan mevcut algoritmanın eksikleri yeni düzenlenecek olan yazılım sayesinde giderilecek.

Internet Research'de yayınlanan bir makaleye göre Twitter, kullanıcıların attığı tweetlerin gerçekçiliğini ölçebilmek için yeni bir test algoritması yaratmak için çalışıyor.

Twitter'da yer alan trend konulara dair pek çok karışıklık ve nasıl trend olunduğu konusunda zaman zaman tartışmalar gerçekleşiyor. Her ne kadar kimse Twitter'ın gerçek algoritması ve trendleri nasıl belirlediğine dair bir bilgiye sahip olmasa da Slate şirketinin Internet Research'de yayınlanan bir makalesine göre Twitter, kullanıcıların attığı tweetlerin gerçekçiliğini ölçebilmek için bir test algoritması yaratmak için çalışıyor.

Tamamen dijital olarak pek çok parametre göz önüne alınarak geliştirilen algoritma sayesinde bir tweetin içerisinde faydalı ve doğru olabilecek bilgilerin analizi çok daha kolay hale gelecek ve atan hesabın takipçi adedi, link bağlantısı, olumsuz içerik ve pek çok konu hakkında detaylı bilgiler elde edilmesi mümkün hale gelecek.

Şu anda mevcut olan Twitter algoritmasının trendleri belirlemede yaşadığı sıkıntıların yeni geliştirmeler ile aşılması ve aciliyet gerektiren durumlar ile değerli bilgilerin paylaşıldığı zamanlarda trendlerin doğru şekilde düzenlenmesi beklenenler arasında.

Yakın zamanda tamamlanıcak olan Twitter'ın yeni algoritması 2013'ün başlarında devreye girecek gibi görünüyor.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »