Apple'dan Lazer Klavye Patenti

ABD Patent ve Marka Ofisi geçtiğimiz günlerde yayınladığı Apple, patentleri arasında yer alan patentlerden biri Apple'ın lazer klavye üzerinde çalışıyor olabileceğini gösteriyor.

PatentlyApple'ın gündeme getirdiği bu patentlerde yer alan projelerden biri de derinlik algısı sistemi. Bu sistem sayesinde iMac'lerin kullanıcı cihaza yaklaştığında ya da uzaklaştığında, belirli bir programı açabileceğini ya da uyku moduna girip çıkabileceğini gösteren patente yer alan bir madde ise bir hayli ilgi çekici.

[Resim: apple_lazer_klavye_haber_11359821664.jpg]

Patente yer alan bu maddede ilgili görselden bahsedilerek, derinlik algısı sisteminin iPad gibi bir mobil cihaza yerleştirilerek, bu sistem ile masa gibi bir düzlem üzerinde projeksiyon aracılığıyla bir klavye gibi bir kontrol paneli oluşturulabileceği öngörülüyor.

[Resim: apple_lazer_klavye_haber_21359821630.jpg]

Her ne kadar Apple'ın aldığı bu patent biz kullanıcıları heyecanlandırsa da, bu sistemin belki de hiç hayata geçmeyebileceği ve rakiplerin önüne geçmek için alınmış bir patent olabileceğini de unutmamak lazım ama kim bilir belki gelecekte bir gün Apple aşağıdaki konsept tasarımda olduğu gibi bir iPhone piyasaya sürer.


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »